Hud- och kroppsvård hemma

Nu när det är svårt att få tillgång till ett spa är det många som väljer att skapa ett eget hemma. Här är några tips på hur du kan skapa ditt eget hemmaspa.

Bada

Har du en egen swimmingpool hemma? Använd då den när du lyxar till det med hemmaspa. Att bada är ett enkelt sätt att nå avkoppling. Bestäm i förväg hur rutinen ska se ut. Ett förslag är att börja med en simtur för att mjuka upp musklerna och huden. Massera därefter huden med din favoritolja.

Bastu

Att basta samtidigt som du tar hand om din kropp förhöjer både upplevelsen och effekten. Börja med att skrubba hela kroppen inklusive ansiktet, det går att gör en egen skrubb. Värmen förstärker skrubbens funktion. Tvåla därefter in hela kroppen med hård eller rinnande tvål, köp hem något på nätet. Lägg en ansiktsmask och avsluta med att smörja in huden med en fuktgivande kräm. Huden är extra mottaglig när porerna har öppnats upp av värmen.

Kallbad

Att bada i kallt vatten är den senaste trenden. Kallbadet går att kombinera med bastubad eller görs på egen hand av den modiga. Chocken för kroppen har positiva effekter både för hälsa och hud.