Ordna det perfekta poolpartyt

Ett poolparty är en perfekt tillställning om man har en pool i trädgården och det när det är sommar. Lite svårare är det kanske att ordna ett poolparty på vintern speciellt i det nordiska klimatet, men det går det också. Krävs bara att man har en badtunna eller jacuzzi. Många uppskattar att kunna krypa ner i det heta vattnet med en kallt öl eller drink i handen, för att sitta där i timmar och njuta tillsammans. Att ordna det ultimata poolpartyt är faktiskt ganska enkelt om man har någon form av utomhusbad och det krävs heller inte så mycket för att det ska bli lyckat.

Chartersemester

Man kan ha olika teman på sitt poolparty och låta fantasin flöda fritt. Till exempel kan man ha ett tema på chartersemester, med egengjorda flygbiljetter som inbjudningskort. Paraplydrinkar serveras vid poolen och på kvällen blir det grillbuffé och uppträde av utsedda reseledare. När alla är mätta och belåtna och har badat klart kan man dra igång karaoke. Tips på drinkar är iskall Halloncooler, gjord på hallonsorbet, vaniljvodka, färska hallon, pressad lime och eventuellt mousserande vin, med eller utan alkohol. Drinken Mojito går alltid hem hos folk och är en typisk semesterdrink. Andra populära drinkar är GT, gin och tonic.

Väljer man att ha en grillbuffé, kan man antingen ha en utsedd grillmästare eller så kan gästerna ta med egen mat som de kan grilla. Se till att det finns lite av varje att välja på i köttväg. Till exempel kycklingfilé, fläskkarré, hamburgare, smaksatta korvar och olika grönsaker som majskolv, lök och paprika. En fräsch grönsallad är gott till och glöm inte några goda såser till den grillade maten och kanske något gott bröd. Servera en efterrätt som kan förberedas i förväg, som pannacotta eller en fruktkompott med en god glass till. Lekar är alltid roligt och det får igång folk lite. Dela upp gästerna i olika lag och anordna en tävling i till exempel konstsim och simhopp. Glöm inte att utse en jury. Vill man inte leka i vattnet är charader en kul aktivitet liksom karaoke. Musik ska det givetvis finnas. Varför inte spela lite Elvis Presley eller Hawaii-musik i bakgrunder.

Surftema

Äger man en surfbräda kan ett surftema vara ett lysande tema på poolpartyt. Klädkoden är lämpligen något som associeras till strand, hav och surf. Till exempel flip-flop, shorts, en cool t-shirt, solblekt rufsigt hår, bad short, bikini och gärna vit solkräm på näsan och under ögonen. I poolen ska det finnas en surfbräda, luftmadrass och kanske några andra uppblåsbara badsaker. Gör en hamburgermeny med olika tillbehör så som grönsaker, cheddar ost, chili, bacon, ananas och olika såser. Låt gästerna sedan själv sätta ihop sina surfburgare. Lekar i vattnet med surfbräda är naturligtvis ett måste. Tävla om vem som kan vända surfbrädan snabbast och flest gånger i vattnet utan att trilla av. Stå balans på surfbräda och luftmadrass längst tid. Har man våtdräkt kan man tävla om vem som får på och av den snabbast. Låt fantasin flöda så blir festen riktigt lyckad.