Spabad och säkerhet

Säkerheten kring ditt spabad är inte något att förbise, det kan ske allvarliga olyckor om du inte är försiktig. Det finns flera sidor av säkerheten, både stora och små justeringar du kan göra för att se till att ditt spabad bara lämnar goda minnen. 

Vattenkvalitén 

SpabadDu vill inte bada i någon annans smuts, eller din egen för den delen! Alla som ska hoppa i badet ska duscha innan de kliver i. En enkel utomhusdusch vid spabadet kanske får plats, annars får man duscha inomhus. 

Badkläderna ska också vara rena och du ska undvika att använd tvål och schampo när du duschar av dig. Tvätta bort lotion, smink och solskyddskräm så det inte hamnar i spabadet. 

Rensa filter och om det är ett utomhusspabad ska du även använda kemiska rengöringsmedel för att döda bakterier i vattnet. Tunnan ska även vara övertäckt när den inte används. Se till att tömma badet på vatten om ni vet att ni inte kommer att använda det på ett tag.

Din säkerhet

Sedan är det viktigt att du och din familj inte skadas. För det första ska du alltid kontrollera temperaturen på vattnet innan någon kliver i, om uppvärmningssystemet har blivit felinställt kan det bli för varmt. 

Personer som har genomgått en operation såsom en bröstförstoring eller annan kirurgi ska inte bada på flera veckor. Risken finns att bakerier letar sig in i såret och det blir infekterat vilket förlänger läkningsprocessen och kan ge upphov till vanprydande ärr. Prata med den som utfört operationen om du inte fått den informationen redan hur du ska bete dig efter ett ingrepp som detta.

Tänk också på att små barn aldrig ska lämnas ensam i spabadet. Det ska alltid finnas en vuxen med fram till du är säker på att ditt barn kan simma och klara sig själv i vattnet. Det är viktigt att barnen lär sig att respketera vatten och lär sig att simma så fort som möjligt.