Vad behövs för ett hemmaspa

För en lyxig stund med chans att andas ut och omfamnas av ny energi är nog hemmaspa det mest avslappnande alternativet. Det behövs dessutom inte mycket för den ultimata spakänslan.

Det är de små detaljerna som gör det

En bra början är att byta ut gamla handdukar till nya och mjuka – det finns flera att välja på. Tänd även lite ljus – gärna några som doftar ljuvligt och lugnande. Slå på lite stämningsfull musik som låter stressen sakta men säkert rinna av.

Genom att fixa och dona med de små detaljerna vårdar du inte bara ditt yttre utan du gör även en kärleksfull handling till dig själv. På så vis kommer du åt ditt innersta jag på ett harmoniskt sätt.

Höj spakänslan i duschen

Hoppa in i en varm dusch för att skrubba bort gammal, död hud. En egen kroppsskrubb kan göras av olivolja och socker – eller salt om du vill ha den något grövre. Avsluta med en härlig duschkräm.

När allt är ursköljt kan du avslutningsvis unna dig en ansiktsmask. Det (finns flera att välja på). Om du har problemhy kan du testa att blanda banan och havregryn. Vill du bara ha något som är lent är äggvita och yoghurt ett alternativ, eller mosad avokado.