Vid renovering av ditt badrum

Om du som bostadsrättsinnehavare vill renovera ditt badrum så är det helt ok. Du kanske ska kolla med din förening och se om det är planerat något stambyte eller annat för att eventuellt vänta med din renovering tills efter detta är gjort. Om stambytet är gjort så är det bara att hugga i.

Anlita hantverkare

I de flesta fall så kan det vara bra att anlita hantverkare för detta. Det är en hel del som ska tänkas på när man ska renovera ett badrum. Det är tätskickt och vvs som kanske ska dras om för att du ska få ditt badrum som du vill. Innan det hela ska börja så gäller det att ha skrivna avtal med de hantverkare som ska in och arbeta. Det kan finnas en fördel att läsa på vad som gäller och hur man ska agera om en tvist uppstår med hantverkare.

Vad kan du göra själv?

Visst, du kan göra hela renoveringen själv men då måste du kunna bevisa för ditt försäkringsbolag att allt är gjort efter konstens alla regler. Om du anlita hantverkare så kan du fråga dessa vad du kan göra för att underlätta deras arbete. Exempelvis riva ut allt gammalt i badrummet och förbereda så gott det går för de hantverkare man nu väljer att använda sig av. Kolla upp så att vattnet är bortkopplat och ström avslagen innan du börjar bara.