Lindra värkande muskler med badsalt

Lider du utav muskelvärk eller kliande hud? Kanske har du tränat för hårt eller drabbats av en jobbig inflammation. Det kan kännas som att ditt enda alternativ är att vänta på att stormen passerar, men det stämmer faktiskt inte. Har du testat att bada med epsomsalt?

Vad är epsomsalt?

Epsomsalt, också kallat för bittersalt är ett naturligt mineralsalt som vi upptäckte under 1600-talet i den engelska staden Epsom. Sedan dess har det fått en mängd olika användningsområden, både invärtes och utvärtes, men idag använder vi det ofta som badsalt för att lindra inflammation och smärta

Hur fungerar det?

Epsomsalt består av magnesiumsulfat. Tanken är att dessa sulfater sprider sig i badvattnet när saltet löser upp sig och absorberas sedan av huden. Magnesium är en livsviktig mineral för kroppen, som bland annat ser till att våra muskler och nerver fungerar, men hjälper också till att bibehålla ett starkt immunförsvar.

En älskad huskur

Fördelarna kring epsomsalt är ännu inte vetenskapligt bevisade. Det finns däremot inte heller några nackdelar, så länge du inte badar med öppna sår eller hudinfektioner. Snarare menar många att det lindrar deras muskelvärk, hjälper med inflammerad/irriterad hud och är avslappnande både psykiskt och fysiskt. Beställ online så är det dessutom både billigt och lättillgängligt. Så om du har muskelvärk, ta ett bad!